Sâmbăta de Sus, Poarta Brâncovenească

2017-03-27-panouri-AMBULANTA_Page_8

SITUAȚIA EXISTENTĂ
Construcția a fost lăsată în paragină cu mulți ani în urmă. Datorită degradării învelitorii au apărut infiltrații de apă care au afectat tencuiala, zidăria din cărămidă și elementele din piatră făcând ca poarta să se încline ușor înspre curte. Stejarul secular din stânga porții a dislocat prin creștere zidul de incintă.

PROPUNERE DE PUNERE ÎN SIGURANȚĂ
Se propun defrișări ale vegetației din jurul porții, toaletări ale arborelui din stânga pentru a pune în siguranță poarta. Pentru protejarea înregii construcții se propune amenajarea unui eșafodaj provizoriu acoperit care are inclusiv rolul de a fi folosit ca schelă în timpul unor viitoare lucrări de restaurare a porții.

LUCRĂRI EFECTUATE
S-a toaletat arborele în zona în care crengile puneau în pericol poarta. În jurul porții a fost ridicată o construcție provizore din lemn de brad și acoperire din PVC pentru a feri de intemperii întreaga construcție. Pentru sprijinirea eșafodajului s-au folosit lespezi de piatră de gresie.

VOLUNTARI
Anisia Mouhamed, Cătălina Frâncu, Eugen Vaida, Fabiola Iris Eidloth, George Nistor, Marius Gruncă, Mihaela Zubcu, Răzvan Stanciu, Ștefana Paul, Veronica Vaida, Tudor Titov, Vlad Paul, Vlad Ruginosu