40

Apold, haltă

Sf. sec. XIX

Situație existentă

Structura laților şi învelitoarea se află în stare avansată de degradare (multe elemente de învelitoare s-au deteriorat și s-au desprins, atârnând una de cealaltă) necesitând de urgenţă o intervenţie pentru a evita degradarea structurii acoperișului și pentru a oferi siguranță trecătorilor care vizitează edificiul și a chiriașilor care locuiesc în incinta bisericii fortificate.

Propunere de punere în siguranță

Obiectul intervenției îl constituie completarea leţurilor degradate şi înlocuirea ţiglelor de tip solzi lipsă sau degradate cu unele identice ca formă, aspect și sistem de dispunere.
Intervenția va respecta principiile restaurării și va fi reversibilă.

Lucrări efectuate

Lucrarea a presupus înlocuirea şi completarea ţiglelor degradate sau lipsă cu unele noi, produse manual la ţiglăria tradiţională de la Apoş şi înlocuirea asterelii și a laţilor degradaţi.

VOLUNTARI

Sebastian F. Bethge Daneasa Cristina Eliza Toader Sirbu Andrea Andrei Buda Elena Viziteu Iulia Saftoiu Razvan Stanciu Cory Reid Amy Rogers Reid Madison Reid Laura Rogers Ethan Reid Josh Reid Titouan Michel Tamas Vlad Tudor Tescoveanu Stephen McGrath Ana Felvinczi William Blacker.